Feb 6, 2013

AMALAN SETANNIROJJIMM !!!

ASSALAMUALAIKUM :D

err, betul ke ejaan aku nie ?? haha. aku nie dah macam  ustazah dah duk amalan setan kemain. tapi tuu lah ayat feveret adek aku nie. si aqiff nie baru darjah 1. means 7 tahun laa. tuu kena bagitau gak ehh ?? haha. tapi tiap kali aku buat perkara tak elok, mesti ayat tuu akan keluar. err bukan aku smackdown dia, tak bagi dia makan ke apa. alaa benda kechik-kechik jerr. untuk makluman, aku kakak penyayang yaa. ehh ??

"haa along kuku panjang, amalan setan"

"haa along makan sambil cakap, amalan setan"

"haa along jelir, amalan setan"

"haa along tak bace doa, amalan setan"

*ayat nie dah ditranslatekan dari ayat kelate ---> ayat yang mudah korang nak faham ;)

aku tak tau apa motif letak gambar dia yang nie. maybe sebab sesuai dengan entri yang aku nak sampaikan . hohoho

yang aku tak puas hati tuu, dia pun lebih kurang aku jer. tapi sesuka hati nak bagi aku amalan setan bagai. haha. tapi sebenarnya apa aku nak sampaikan ialah even orang tuu lebih muda dari korang, dan mungkin dia lebih buruk perangainya dari korang tapi kalau dia bagi nasihat yang berguna, apa salahnya ambik sebagai teladan. faham ?? tapi aku kalau adek aku yang bagi nasihat aku buat pekak jer. muahahahaha :D




DAH HABIS BACA? jomm komen :) Byeee

38 725 budak kiut buat kecoh:

Farah Waheda Wahid said... []

betul betul setuju... yang baik kita amik, yang berguna kita amik...yang buruk toksah kutip...

tapi nak cakap... comel la dia...geram aunty tengok.. hu hu hu...

sabella mohamad said... []

haha bagus betul dia . kecik kecik dah pandai tegur orang . harap dia membesar jd anak yg soleh . ameen .

pergh bergaya giteww gambarnye . hahaha

xila dot said... []

kalo lara dgn blog amalan setannnn ;p

aNiss :):) said... []

@Farah Waheda Wahid comel mcm akak dia ??? eh. muahahaha

aNiss :):) said... []

@sabella mohamad amennn. haha. bergaya ler sangat !! tapi perangai ya ampunn :pp

aNiss :):) said... []

@Miss Volvo haha. comel ikut kakak kot. eh. tipuuu jer :pp

aNiss :):) said... []

@xila dot hehe. harap berblogging dapat banyak manfaat :D

shar90 said... []

org klate ea? hehehee
biase letew bdk2... pakse pekakkan tinge... hahahaa xD

aNiss :):) said... []

@shar90 yup. asal kelate tapi duk ganuuu, belajar selangor :D

shar90 said... []

ooo~ ganu kt mne? sbb sye org ganu... hahaha xD

aNiss :):) said... []

@shar90 laa, dop kabo awal-awal. hehe. duk paka. kenal dop ?? shar90 ??

shar90 said... []

lorh... sye duk dungun gop... tp kat dgn kuala dungun... pasor minggu pake harini kan? x gi? hahahaa xD

boni kacak said... []

hahahaha.. kadang-kadang situasi ni kelakar tau sebenarnya..hahaha

aNiss :):) said... []

@shar90 hehe. anak dara duk umah jer. dulu sekolah mane ?? anis dulu sekolah aizek. hehe

shar90 said... []

hahaaa... sye pon jarang g pasor minggu... tahun ni xpernoh g... ekekee
dlu sye skoloh seri dungun... kire pahang doh la ni kan bahase tranung? hehehe

aNiss :):) said... []

@boni kacak hehe. kelakar tapi menyakitkan hati :D

Sarip Kumbang said... []

adek bulih jadi penasihat...

Dezee said... []

Balas je la macamni..owh setan tu yang macam makhluk yang selalu tengok adik tidur tiap2 malam tu ea..confirm x lelap malam dia.hahahaha

Azlan Strider said... []

muahahaha..tapi dari sudut positif dia faham apa yang dipelajarinya..cuma kena belajar mengamalkan pulak..hehehe

Regards,
-Strider-

aNiss :):) said... []

@Sarip Kumbang haha. penasihat yang degil :pp

aNiss :):) said... []

@Dezee haha. takmauu laa. kesian dia. anis kn kakak yang penyayang. eh ?? :pp

aNiss :):) said... []

@Azlan Strider hehe. setujuuu !! dia kena amalkan apa yang dia nasihat orang tuu.

MawardiYunus said... []

dengar nasihat orang tua tu huuhuhu

P U C A T said... []

budak-budak sekarang memang pandai cakap.eeee :)

ika said... []

hahaha...kiut gila dpt adek cmtu...nnt insyaAllah bleh jd ustaz nie...:D

Hanif Idrus said... []

Salam kenal….dan I follow sekali
U in my bloglist
Check It Out!!!!
Hanif Bloglist ( http://hanifidrus.blogspot.com) di bloglist anda.
Hanif blog bloglist
Check blog anda berdasarkan bloglist abjad
Every week saya datang melawat tapi dengan syarat always updated blog..hahahha
Tujuan--senang saya blogwalking supaya tak hilang kawan blogger..hehehe

amer akat said... []

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

Hanim Irsyad said... []

hehe. klu adik bg nashat tuk kebaikan, pe salahnye. hee

aNiss :):) said... []

@P U C A T cakap jer pandai. nak buat harammm :pp

aNiss :):) said... []

@Hanif Idrus kena update selalu laa. hehe. thanks :D

aNiss :):) said... []

@amer akat waalaikumussalam :D nanti anis follow okay :D

aNiss :):) said... []

@Hanim Irsyad hehe. tak salah kalau dia amalkan apa yang dia nasihatkan :D

rAIHan said... []

huhu..bdak2 bese lah gitu.

ayut said... []

yup...true..org muda ptt disygi...yg tua ptt dihormati...gituuu ^^

Cendol said... []

hahaha nice entry..kelakar la..cendol setuju dgn aniss,terima lah nasihat even org tu lagi muda dari kita..
tua tak semestinya ceredik sgt,muda tak semestinya jahil dari yg tua..
suka entri ni..kemah keming boh!