Feb 8, 2013

SETIA HUJUNG NYAWA MENGALAKKAN TERLANJUR

ASSALAMUALAIKUM :D

korang peminat setia drama"setia hujung nyawa"?? err aku memang tak layan drama nie. entah tak tau kenape. maybe sebab waktu clash dengan cerita korea aku. hehe. patutnya boleh jer nak download or tengok kat tonton tapi aku macam tak berminat lagi nak tengok. mungkin nanti kot. hehe. semalam dah last eh cerita. sebab kecoh kat twitter :p aku nie memang kaki novel. so, novel setia hingga hujung nyawa tuu dah aku khatamkan setahun yang lepas (guna baucer 2012). hehe. so maybe sebab aku tau dah ending novel tuu. aku tak berminat nak menengoknya. tapi tapi ada cakap cerita tuu sweet ehh ?? *mesti tengok nie !!



tadi aku ada laa bukak facebook nie. scroll bawah, bawah, bawah dah bawah. aku jumpe ramai yang shared mende nie =,=

err aku tak tau apa motif perempuan tu update status nie. mana perasaan malu tu cik kak oii ?? aku tak rasa penulis novel, penerbit or pengarah drama tu yang salah. tapi diri sendiri. mana semua ilmu yang kau belajar dulu ?? tak fikir perasan mak ayah ke ?? drama tu sekadar untuk memberi semangat dan keinsafan kepada orang yang berdosa, bukan memberi inspiransi untuk terlanjur bagai. fikir dulu sebelum nak post status kat fb, nak tweet or nak buat entri. jangan memalukan diri sendiri !! aku pun bukan layak nak tegur-tegur semua nie, tapi tak salah kan kalau nak bagi nasihat. adiosss :D
DAH HABIS BACA? jomm komen :) Byeee

41 725 budak kiut buat kecoh:

miz ruha said... []

eh? budak tu islam ke tidak...?

aNiss :):) said... []

@miz ruha islam kot. name iqa. tapi tak tau laa. waallahualam :D

Cerciter Hana Niey said... []

Ade jgak bce sal status tu.
Ade k patut dia boleh pk cmtu kan. Ish3.. xptut2..

Princess Feyqa said... []

tu bukan nk setia.. tu kau mmg sengaja nk buat dosaa amboii geram nih!

shar90 said... []

hahahaa... budok tu soh2 gile... sape nk terlanjur? n sape nk org yg terlanjur? sedih klu moral tu yg dia nmpok... nasib baik xpernoh tgok citer tuh... ekekkee ^^

Azlan Strider said... []

aiyakkk...apasal dia pikir camtu??isk..isk..actually i kindda agree with u..jalan citer dia camtu maybe sebab nak bagi semangat untuk orang yang pernah terlanjur..hehehe

Regards,
-Strider-

sabella mohamad said... []

bella tak tengok sangat . novelnya pun tak baca lagi . haha . ting tong agaknya minah yg post cantu . macam takda maruah -,-

Cik Yaya said... []

xtau nk komen pe bg status tu..sbb sdri pon xlyn drama setia ujng nwa tu..tp pe pun mmg dak wat status tu kurang ksh syg..tu jadi mcm tu..huuu

Dezee said... []

Kalau fikir positif..mungkin dia ni seorang yang sarcastic..tapi kalau cik iqa tu betul2 naif..Dezee bagi cadangan ikut la Mat Rempit..

Farah Waheda Wahid said... []

she sounded desperate and just wondering sama ada dia belajar agama atau tidak... hu hu hu... kalau jahil pun xkan lah sampai terkeluar statement nak terlanjur bagai...

aNiss :):) said... []

@Cerciter Hana Niey hmm, tak fikir sebelum post. gituww ler jawabnya. hehe

aNiss :):) said... []

@Princess Feyqa tau takpee. sabar yaa cik feyqa oii :D

aNiss :):) said... []

@shar90 hehe. nak wat gane, dia fikir mende tuu jew. dop fikir molek sebelum post. hehe ;)

aNiss :):) said... []

@Azlan Strider yup. untuk yang pernah terlanjur teruskan kehidupan baru. tapi budak tuu pergi ambik moral lain. hehe.

aNiss :):) said... []

@sabella mohamad baca laa novel tuu. hehe. ting tong ?? amboi mmg berjiwa taiko sungguh bella nie :D

aNiss :):) said... []

@Cik Yaya nak tarik perhatian mungkin. hehe. fofularrr :D

aNiss :):) said... []

@Dezee mungkin jugak dia sarcastic, tapi dia tak patut ler keluar statement gila mati macam tuu. memalukan kot !!

p/s :mat rempit ?? hehe. auwww

aNiss :):) said... []

@Farah Waheda Wahid HAHA. mungkin. patutnya dia kena fikir dulu baru boleh nak keluar statement macam tu. memalukan keluarga sungguh :(

Hanida Moss said... []

budak kurang exposure dgn dunia luar kot. bg dia masa berpikir mana baik buruk :) tapi entah2 ni spam je kot.

ANISRAHIM said... []

Kak anis pon xtgk sgt, sbb pukul 7 kan. Ada betul jgk tu, sbb akak sendiri episode memula dulu, org duk marah kat zain tu sbb marah bini dia, kalau ikutkan mmg patot pon dia marah sbb bini dia dh x suci dan dirahsiakan plak tu.

rAIHan said... []

dy kurang pengetahuan kot. mne bole fikir cm tuh.

Shiqin Sunshine said... []

ade org share status ni haritu...huhu....tataula dia ni main2 ke serius or nak perli cerita tu...hehe

BUNDA a.k.a KN said... []

BUNDA pun ada tengok drama ni...

Ana Farhana said... []

alaaaa... x tgk pon,huhu :(

fadh leyanie said... []

dia perli drama tu kot..:D

Rahmad Mat said... []

tak ambil serious klu part2 drama nie..

MawardiYunus said... []

hahhaah lawak giler pompuan tu, malu la sikit.

TiranaAduka said... []

salam sis.
Lamatan pg rabu.pekabar?

Cik Tanpa Nama said... []

astagfirullah... salah tafsir ni pembaca tu...
haissshhhhh
first time dtg sini...cute je blog...nice2..salam perkenalan:)

alia azmi said... []

tak tengok/baca pon lagi cerita ni. coming soon. haha !

timm_bill said... []

aihh, senget betoi...niat bergurau kot...or publisiti murahn..hi3..

ayut said... []

errr......plak dah... ==!

eimah siti said... []

bdk2 zaman skrg ni mmg suka ikut cerita kat tv ja...haish....akal ada tak mau nak pakai

Hans said... []

budak tu attention seekers la tu
:)

my notes said... []

assalamualaikum ... rasanya dia update status tu cuma nak upkan komen . Kat fb mmg ada mcm2 jenis manusia ...

Cheq Kaq said... []

sangat takut dengan perangai budak2 sekarang..ntah apa yang diorang pikir

Plug Mapuh said... []

haha..inilah dikatekan smkin canggih dunia smkin ilang moral manusia..

Cendol said... []

anissss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i miss u !!!! rindu nak kerap berjalan ke belog anis.cendol rase serba salah dgn anis sebab selalu lambat berkunjung ke sini n missed up ur wonderful story.sorry sgt2!!

pasal setia hujung nyawa tu,ehehe cendol kat sini ada juga tengok sikit cerita tu sebab mcm hot sgt je cerita tu.bnyk post psl cite tu di fb..btw,cerita nya terlalu merepek la cendol rase.menyampah je tngok..psl statement budak iqa tu,ada org ckp dia sarcastic je..tapi kalau betul2 dia fikir macam tu,mmg payah laaa..apa nak jadiiii