Jan 30, 2013

REVIEW REVIEW DAN REVIEW

ASSALAMUALAIKUM :)

untuk pengetahuan anda anda semua. aku pernah laa buat segmen review. walaupun 3 orang jew yang join. hehe. but seriously thanks too yang join tuu. terharu kot ;) so oleh sebab aku dah janji nak review blog yang join tuu. so here we start :D

click header untuk terjah :)
blog cik nisa nie aku rasa comel sangat sangat header dia dengan background tuu. pinky youu ;) tapi aku kurang suka dengan floating widget yang ada kat bawah kanan sekali tuu, benda tuu macam serabutkan mata sebab duk melompat-lompat. hehe. tapi depends dekat cik nisa sendiri. kalau suka letak tak kesah. dan kotak folower tuu, apa kata letak atas, jangan letak bawah. susah orang nak follow nanti ;) kalau cik nisa perasan laa, kalau nak komen blog tuu, ada benda alah nie.



err sebenarnya benda nie sangat leceh dan kadang-kadang 2-3 kali type baru dapat nak comment. *mata tak nampak sangat. hehe. so, kalau nak buang benda tuu macam nie jew.

DASHBOARD  SETTING COMMENTS  = Show word verification for comments? pilih NO !!

aku check blog cik nisa nie dia punya first entri adalah  17 oktober 2012. so dia baru lagi dalam nie. good luck dear dalam blogging yaa. setakat aku tengok cik nisa nie dia akhir-akhir nie entri dia banyak pasal join segmen dan giveaway. yeah tu adalah cara terbaik untuk upkan follower dear :) tetapi sekali sekala tuu update laa entri selain dari tuu okay ;) * pandai jew aku nasihat orang !! hehe. maaf cik nisa kalau anis nie over pulak review nie. sekadar pendapat :)

jom terjah bloc cik anith ;)
haih yang nie aku paling segan nak review. haha. untuk makluman semua, anith nie kawan i yaa. sama sekolah menengah tau tau. teacher to be nie. calon sesuai korang nak buat menantu. haha. baiklah anith, anis nak review blog anith yaa ;)  header, background memang dah cantek. pinky !! mostly blog gegurl memang susah nak lari dari warna nie *termasuk laa aku. muahahaha.

tapi kan anith, kalau boleh laa. buang widget calendar, dan clock tuu. so boleh kemaskan lagi sidebar. so kotak follower boleh duk kat atas. blog anith jugak adalah masalah macam kat atas tuu. yang taip word veriffication before comment tuu. rujuk step atas yaa ;) btw, thanks sesangat sebab jadikan blog anis as your "bed time stories" terharu sangat :') first entry adalah 18 april 2012. baru aku tau tujuan awal-awal blogging nie si anith nie adalah sebab assignment ICT dia. haha. tetapi anith nie still lagi berbelog yaa. keep it up dear ;)

jom terjah cik zati ;)
korang tengok sendiri laa header dia tuu. cool kan ;) bacground dia sempoi jew. seriously comel blog purple nie. sidebar dia kemas jew. jeles i tauu. nak review pun rasa macam rendah diri. haha. nak komen pun takde masalah pasal word veriffication. ohh yaa cik zati ada blogshop tau. sesape suka shopping online boleh laa singgah sana yaww !! baju kat sana ala-ala korea gituu. semua cantek-cantek maa :)

tapi sejak-sejak nie aku perasan cik zati nie banyak join segmen dan giveaway. mungkin dia macam aku kot. takde idea nak update apa. hehe. btw, thanks join segmen buruk anis tau tau tau ;) *aku dah tak tau nak review apa sebab blog dia dah perfecto !!

**************************************************
p/s : sekadar pendapat peribadi

p/s : aku nie ibarat tetamu. blog korang ibarat rumah.  tapi kalau owner dah selesa dengan rumah sendiri, siapa aku untuk menghalang :)


DAH HABIS BACA? jomm komen :) Byeee

13 725 budak kiut buat kecoh:

NinaAz said... []

Wahh. Bestnya.. mcm mn nk join reviewreview nih. Hikhik

ayut said... []

klu word verification tu hrap2x la buang..huhuhu....bile ye plak anis bt segmen ni???adehhh

Ayie Abas said... []

salam :)

x per wlu 3 org yg join segmen tu tetap berjln juga...

mungkin sbb kurang di promote kot sbb tu x ramai yg tau...?

aqoustica said... []

wah suka2...tq dear :)

nur anith syazana tarmizi said... []

maseh aniss sbb review, dpt improve blog anith :D

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said... []

nak terjah la blog dorang.. blog akak xnak riview ke.. hehehe gurau je

nadia farhana said... []

bila buat? untung d review hihi

Neesa said... []

salam cik anis yg sweet,. thanks yup sudi review blog neesa.. sgt2 menghargai nya.. n skg ni mmg neesa hrp kn pandangan sahabat2 (temasuk anis XD) pasal blog tu.. neesa ta to apa yg perlu d tambah/tolak nyew.. thank you so much! ^_^v

Eca Dwinky Asha said... []

ala..xthu pun ada segmen tu...hehe..xpe la dear,eca dulu pun buat segmen ada 4org je join tau!.hahaha


bgi eca lak,blog ne macam hotel..bila pengunjung dah suka,mesti dorg balik2 nak nginap..so,kita sbgai tuan rumah kena lah bgi servis yg tiptop kan :)

review blog eca la..please :D

Remy hazza said... []

wah best nya dapat review...... bila nak riview blog remy pulak....he3

Sue PeLik said... []

wahhhh huhu napa saya ketinggalan segmen neh?? uhuhu nak kena review jugak huhuhu

sabella mohamad said... []

amboi rajin nye kak me-review ! hee . akan ku terjah belog2 itu . ngehngehh

.::: Princess MOMOY :::. said... []

review jujur momoy suka. kalu boleh nak jer dear review blog momoy sekali tapi date join dah lepas =(