Aug 13, 2012

TIPS : MACAM MANA NAK UPDATE SETIAP HARI :)

ASSALAMUALAIKUM :)

hai semua. semalam anis tak update pun :') mood malas dah kembali. hooraayy! haha. okay, intro pendek jer :P ohh yaa, perlu ke update setiap hari? achano pendapat korang? bagi anis laa PERLU update setiap hari.  walaupun anis nie jarang boleh dapat idea nak update setiap hari. haha. tapi kalau korang laa banyak idea, jangan malu yaa nak update setiap hari. sebab dengan cara tuu laa blog korang akan ada ramai pembaca. 

memang laa susah nak update setiap hari nie. nak fikirkan idea lagi. tapi ada jer mase tengah mandi tuu duk berangan dah nak update apa. haha. kadang-kadang tengah tengok tv pun dapat idea nak update, bila click jer kat new post, tetibe jer blank. tak taw nak update apa, pastuu terus jer undo balik. haha. *berdasarkan pengalaman anis laa* hohoho. kantoi :) err, macam sekarang juga, tadi masa anis tengah sahur rasanya nak update benda lain, alih-alih melencong tajuk nie. penyakit nyanyuk dah sampai ke peringkat yang membimbangkan nie. haha :)


nie ada tips yang anis boleh kongsi untuk update setiap hari, baru jer fikirkan nie. sama-sama laa kita gunakan tips nie yaa. tips anis nie simple jer, kalau korang dapat idea nak update, korang terus jer ambik phone save dekat note main point dia. or tajuk ke. jangan panjang sangat. contohnya, kalau korang nak update pasal korang dekat kedai makan. korang marahkan pelayan tuu ke, makanan tak sedap, atau kedai tuu kotor ke. korang terus jer buat note kat phone. UPDATE : KEDAI MAKAN. confirm lepas tuu korang nak update 10 jam lepas tuu pun boleh, dah tak blank lagi. 

huraikan laa main point tuu. alaa macam karangan bm penulisan tuu :) korang faham tak? anis pun tak cuba lagi tips nie. tetiba jer terlintas dalam fikiran sekarang ni. cepat tuu lelaju jer tekan keyboard nie. haha. takut nyanyuk menyerang lagi. anis suruh buat note dekat phone sebab biasanya phone kan kita selalu bawa setiap masa dan dimana jua. cheewahh :) okay laa. harap tips nie dapat membantu awak semua. assalamualaikum :)
DAH HABIS BACA? jomm komen :) Byeee

39 725 budak kiut buat kecoh:

eimah siti said... []

sama la kita,....kadang2 time nak tidur da pun ada ja idea nak update...heheh...trus amik fon and save dekat notes....heheheh

Kancil 8349 said... []

betul tu,..peringatan untuk kancil juga

wawa abdullah said... []

Nice tip dear..myb boleh cbe after ni..huhu :)


Jom join contest review..duet rye free and voucher free menani anda..

Aku Mad said... []

bak kata abg ben , idea muncul terus hapdet blog, jangn biarkan ia berlalu begitu sahaja..

aNiss :):) said... []

@eimah siti haha. betul2. tengah nak tido pun still otak nie ligat nak update pasal apa. haha :DD

MisS BubBLe said... []

huhu..yela tu, zaty pun sbelum ni kekeringan idea.tp nth knp bln pose ni dh mkin byk lak bnda nk update..haha..

aNiss :):) said... []

@wawa abdullah haha. thanks dear :) nanti jangan malu nak try. haha. ohh yaa, nanti anis singgah blog wawa yaa :DD

aNiss :):) said... []

@Aku Mad baiklaa mad :P haha. tapi anis kadang2 busy, tuu yang terus nyanyuk nak update apa. haha.

p/s : busy laa sangat anis nie :DD

Herma Julianny said... []

hehehe...
idea yg cute..=)
akak selalunya guna gambar utk mengingatkan diri akak..=p

aNiss :):) said... []

@MisS BubBLe haha. mungkin perut lapar menjadikan kita banyak idea? haha.

p/s : tak relevannya hipothesis anis. haha :DD

aNiss :):) said... []

@Herma Julianny ohh. yang tuu menarik jugak :) bak kata yuna, setiap gambar ada lagunya :DD

hara said... []

hihi.. tips ngalahkan cg tadika. tp mmg betul pon, ade keyword senang ingat

hi anis :)

misz_eyza said... []

kehkehkeh sama la kita anis..eyza nie bila tak ngadap PC memang idea mai banyak punya tapi dok jer depan PC tros jadi blur..apa lah yang nak ditaip...

eyza penah cuba idea macam anis kata tue tapi biasalah bila penyakit M melanda semua tu tak jugak hapdet hihi

syafiqakarim said... []

dulu rajin .
sekarang.assignment sgt bykkkkk

aNiss :):) said... []

@hara haha. cara budak-budak laa baru berkesan. chewaah.

oh hai hai hai :)
hai hara :DD

aNiss :):) said... []

@misz_eyza haha. kan? bila ngadap jer terus blur padahal sebelom nie penuh idea dlm kepala :)

ohh kalau M tuu ada, eden xtaw laa nak khobar achano :DD

aNiss :):) said... []

@syafiqakarim haha. anis pun sekarang nie harap tengah cuti, kalau tak memang dah bersawang blog nie :DD

nadia farhana said... []

waa macam2 idea anis eh? hehe yaya memang susah nak dapat idea lh..lagipun kemalasan berleluasa ngee

diana said... []

akak pulak pantang online..mula la nak update.idea nak menulis tu otometik datang bila dah tekan keyboard...tapi sebab tak boleh nak duduk lama 2 dah,perut dah besau ni..jadi korban kan la keinginan nak update blog tu..

aNiss :):) said... []

@nadia farhana haha. tetibe jer dapat idea tuu sebab anis nie cepat nyanyuk :P haha. tapi anis pun kadang2 malas gak :DD

aNiss :):) said... []

@diana wah! bagus laa akak macam tuu. idea nak update banyak :) anis nak cari idea punya laa susah. ohh nak dapat baby. berape bulan kak?

Fian Syauqi said... []

hhahay...betul tu nis, kalau aku save kat handphone point2 yang nak diupdate tu biar tak lupe.. dapat ide tu memang agak sulit ..hhe

aNiss :):) said... []

@Fian Syauqi betol2. save dekat phone laa baru tak lupe, lepas tuu boleh update :DD

Anis Athia said... []

tips yang menarik..anis selalu takde idea nak update..hehehe..thanks for the tips :)

aNiss :):) said... []

@Anis Athia ohh thanks dear :) sama laa kita. selalu tak de idea nak update :DD

p/s : nama kita sama laa :)

elyna mirsada said... []

kdg2 bz bl dpt idea xleh nk tulis,bl time free idea lak hilang..he2,btw nice info

Cendol said... []

eh nak komen ape ke tadi?dah nyanyuk pulak.haha
hehe nice tips anis :)
cendol pn kalo tetibe ade rse nk update psl info ape2 ke terus save kat memo dlm fon

Penyuluh Perikanan said... []

update memang perlu jika penting..hehe..
salam kenal kunjungan perdana untuk persahabatan kita...
saya follow 681
sudilah follow kembali
ditunggu
terima kasih
salam ramadlon

adibahfaizah said... []

HAHA, pernah jugak buat idea ni. tapi tak update2 pun..biar je la jd pekasam notes tu kat phone.

Hans said... []

hahaha
betul2
setuju2

rAIHan said... []

tak pernah terfikir nak buat mcm tuh selama nie..nice sharing aniss..:)

.::: Princess MOMOY :::. said... []

momoy pun selalu juga buat camtu
cuma masa la yg tak ada

diera_nadiera ulalaaa~ said... []

nice sharing si cantik manis ^_^ tips yg bek utk si pemalas update blog cam diera nih..hohoho

LYAfrina said... []

selain tu..ada masa..draft.. n save & autopublish

Izzah Norlizah said... []

btl jg sbb law nk smpn dlm ingtn,blik2 lupa.Tulis dlm buku pulak,kdg2 buku 2 lupa nk ltk mna.^_^

~ cik matahari ~ said... []

thanx aniss!! bagus3.. kena ikut nehh :D

simpleoflife said... []

kita pon nak itot camer...im new here!!