Aug 14, 2012

SALAH SIAPA? :)

ASSALAMUALAIKUM :)

err. sebenarnya dah lama nak post entri pasal nie, tapi almaklum saje laa anis nie macam mana. haha. nak cakap anis dapat award dari cik fieza sebab anis dah jadi follower dia yang ke 700 :) wah banyaknya follower dia. thanks yaa cik fieza bagi award kat anis nie :) cantik sangat, tapi tak boleh nak letak kat sidebar, tak nak beratkan blog yang dah sememang berat nie. haha. 
comelkan award nie :)
ingat tak pasal entri nie pekerja mesra aset negara? tengah hari semalam anis ada laa g maybank, nak buka akaun sspn. punya laa kasar mak aihh pekerja dia.  err, anis tak maksud semua pekerja maybank ehh :)  tapi yang nie ada ke patut dia marah anis macam nie dialog dia :

akak harimau  : ehh dik, awak tak ambik nombor ke pakai serbu jer kaunter.
anis : dah kak. no 4046 nie no saya laa.
akak harimau  : no nie dah lama dah keluar, yang awak nie lambat sangat kenapa? tak nampak ke?? *nada garang gila*
anis : maaf kak. saya tengah isi borang tadi. tuu yang lambat. 
akak harimau : lain kali isi borang dulu baru ambik no. tuu pun tak tahu ke?
anis : err okay kak. 

sebenarnya anis dah isi pun borang tuu kat rumah. cuma tak isi lagi yang nak depositkan duit jer. tapi sebab anis ambik nombor kat ground floor, yang kaunter tuu dekat first floor.  tu yang lambat nak naik tangga. kebetulan lak kat kaunter tak ada orang. tuu yang awal naik nombor anis. err, salah anis eh? kot yaa pun salah anis, patut ke akak tuu marah anis? konpius jap. datang bulan eh kak? haha.

p/s : manusia nie selalu jer pandang kesalahan orang lain, tapi salah diri sendiri tak nak mengaku. wallahualam :) 
DAH HABIS BACA? jomm komen :) Byeee

32 725 budak kiut buat kecoh:

*zafirah* said... []

Ish2,takda budi bahasa nya akak tu!
sabar ya anis:)
Selamat Hari Raya Aildilfitri,jemput singgah blog fira^^

Hafizi Hasbullah said... []

manusia...
tak sume nyer okey kan...
biase lettew..
heheeee

Aku Mad said... []

betul, manusia hanya nampak kesalahan orang je.. kesalahan diri sendiri dia memang tak nampak..

aNiss :):) said... []

@*zafirah* HAHA. dah sabar dah nie :DD anis dah singgah blog fira :)

aNiss :):) said... []

@Hafizi Hasbullah betul2. kadang2 kita pun ada buat salah :DD

aNiss :):) said... []

@Aku Mad kan mad? manusia memang selalu buat salah. tapi jangan laa duk salahkan orang jer :DD

kikin said... []

anis pegi ban ke pegi zoo jumpe harimau tu?heh.. hai anis:)

aNiss :):) said... []

@elyna mirsada hehe. kebetulan jer jadi follower ke 700 tuu :DD

aNiss :):) said... []

@kikin HAHA. zoo mungkin. oh hai kikin :DD

Kancil 8349 said... []

bikin panas...kalau ndak ada pelanggan...dorang ndak ada duit untuk makan bah...lupa daratan dia tu

aNiss :):) said... []

@Kancil 8349 haha. orang tolak rezeki kak :DD

LubLy said... []

huhu..sabar la yek aniss..

San Sinichi said... []

Salam blogwalking je lah,..
Salam kenal ye,..
:)

dyabunga said... []

rasanya dia dtg bulan tu..hahaha..
follow sini

Fian Syauqi said... []

ooh kirain followersnya aniss yang udah 700...haha..
ntar lagi menyusul tuh ...

aNiss :):) said... []

@dyabunga mungkin. haha. thanks dear follow sini :DD

aNiss :):) said... []

@Fian Syauqi ohh. tak laa. follower anis tak sampai pun lagi 700 :DD

adibahfaizah said... []

aah, hari tu pg Maybank pun mk cik pkrja tu grng smcam jer...tp takdak lah grng sngt mcm akk harimau tuh. haha

aNiss :):) said... []

@adibahfaizah HAHA. mungkin sebab maybank tuu icon dia HARIMAU. auwww :p

Cendol said... []

aahkan yela kot..akak tu tak pose tu.hahaha tu yg hangin smacam.hormon tak balance.kikikihh.sabo je la.
tp garang gile.tak mesra pelanggan lngsung.nak keje ke tak dia tu?tak nak keje duk rumah goyang kaki!haha

aNiss :):) said... []

@Cendol haha. hormon tak stabil. tuu laa orang panggil muka tolak rezeki :DD

dEdEQ dE wIshEs said... []

AKAQ RIMAU TU SAKIT MULUT KOT . TU YG NK SEMBUR2 JE .. HAHAHA

aNiss :):) said... []

HAHA. yaa kot. main sembur jer dia tuu :DD

Cinta Misteri said... []

Tahniah dpt award..

Takziah kena marah..

Itulah ragam manusia yg buatkn dunia kita brmcm ragam. Tumbsup utk kamu sbb mengaku salah wlaupun sbnrnya tk salah. Bila kamu smakin dewasa, masuk alam kerja, brumah tangga, lg mcm2 kamu akn jumpa. Kekalkn prwatakn kamu yea dik.

aNiss :):) said... []

@Cinta Misteri thanks sis. komen yang membina :DD insyaALLAH :)

eyjalukman said... []

ptotnye mna dy boleh marah2 cmtu . ckplah baik2 kan . ppaling tk suka bila kita da ckp baik2 ,makin kasar plak org bls. huhu

Fιℯzα Mιяzα ❥ said... []

haish sabo jela dgn org camtu . sian awok . ada jgak terselit nma kita tuu . hehe . xletak kt sidebar pon xpa . simpan buat koleksi je . hee .

aNiss :):) said... []

@eyjalukman HEHE. manusia. macam tuu laa :')