Aug 11, 2012

PEKERJA MESRA ASET NEGARA :)

ASSALAMUALAIKUM :)

hai semua, sorry yaa banyak komen yang tak direply, tak blogwalking pun lagi kat blog korang. nanti anis blogrunning kat blog korang ehh :)  sibuk sangat tadi, pagi-pagi dah kena pergi ambik WPP tuu. alaa, wang pendahuluan pembiayaan PTPTN. orang lain dapat jer melalui pos, tetiba anis kena pergi ambik kat dewan, jauh pulak tuu. ada taklimat laa, ceramah bagai dan yang lain politik semata-mata -,-

lepas tuu, pergi cash out kan cek tuu dekat CIMB bank. buka akaun CIMB bank, masuk kan duit dalam tuu. masa nak buat akaun tu, anis tertarik dengan sorang kakak nie, baik hati dan lembut jer. dia yang urus dekat kaunter tuu. ohh yaa, bank ada dalam mall sebab tuu buka walaupun hari sabtu. time dia minta ic, punya laa ngelabah tak jumpa ic. lama pula nak cari ic tuu dalam bag. *padan muka sebab suka letak ic tuu merata-rata. tapi kakak tuu relax jer :)

terima kasih google untuk gambar nie :D
masa anis nak scan ibu jari. scan ehh orang panggil? alaa yang letak ibu jari tuu nak check betul tak kita owner ic. bila anis letak ibu jari jer, mesti reject. 3 kali try tak boleh-boleh jugak. dia ambik tisu tolong lapkan ibu jari anis. padahal ibu jari anis kering jer masa tuu. last-last mesin dia tuu yang basah -,- lepas tuu, bila dia suruh anis tandatangan macam-macam dokumen. tetiba jer anis salah tandatangan dekat urusan pejabat . haha. kakak tuu boleh pulak gelak kat anis. haha. nasib baik laa dia baik, terpaksa dia print out balik :)

anis suka dengan pekerja macam tuu, diorang buat kita selesa nak berurusan. pengajarannya, kakak abang yang dah bekerja, tolonglah ceriakan diri anda yaa. lebih-lebih lagi yang bekerja dengan public. so dengan itu,  anda akan disukai ramai dan insyaALLAH pekerjaan anda akan diberkati kerana memudahkan orang ramai :) anda adalah aset negara :) sekian terima kasih. haha. macam ceramah agama laa pulak  ^_^

pissst : maaf entri merapu :P
DAH HABIS BACA? jomm komen :) Byeee

26 725 budak kiut buat kecoh:

adibahfaizah said... []

da dpt da? tak dpt lg ==". em btol tu. rmi kter dah jd mcm crmh UMNO plak mjlis tu.

aNiss :):) said... []

@adibahfaizah haha. biasa laa tuu, dapat dah. boleh laa nak g berjoli :DD

.::: Princess MOMOY :::. said... []

susahnya nak jumpa worker mcm tu
pernah jumpa yang masam mencuka
aisehh... nak berurusan pun rasa malas jer

syafiqakarim said... []

plg tak suka time nak letak jari check2.
hahah

aNiss :):) said... []

@.::: Princess MOMOY :::. betol. bile workers buat muka jer, terus dah hilang mood nak berurusan :)

aNiss :):) said... []

@syafiqakarim haha. anis suka. tapi cam tension jer bila xdapat nak detect! :DD

LYAfrina said... []

btl tu..kalo kerja y jnis berhadapan dgn org ramai.. walauapun dia org msti ceria & xleh ikut mood.. walaupon sedih,marah..mrk mesti happy2kan demi customer...

aNiss :):) said... []

@LYAfrina beul. kalau nak ikutkan mood diorang, alamak xde customer laa nak berurusan dgn dia :DD

aNiss :):) said... []

@piko ija no hal laa :) gula-gula yang harga seposen 2 tuu. okay? haha :DD

miss mysterious said... []

kira ok lagi la anis dapat awal.. tahun lepas, mm dapat sehari b4 raya.. penuh bebudak yang nak amik duit tu.. takut jugak kalau kena ragut ke apa coz duit tu bukan sikit.. huhu..

aNiss :):) said... []

@miss mysterious oh yeke? tahun lepas punya lambat laa. ingat anis dapat lambat dah :) ohh tahun nie dia guna cek, anis cash out lepas tuu terus simpan dlm bank :DD

jemarisuri said... []

dpt duit time ni...blhlah wat raya kan...^^

Qamaruls said... []

tapi kalau baik sangat pun tak terlayan pulak kita nie haha

Aku Mad said... []

jarang jarang kita leh jumpa orang camtu, pekerja yg mulut muncung macam itik tu ramai..

MisS BubBLe said... []

naseb bek akak tu baek kn, hee..~
dapat smbung blaja mne ni?

Amy Mraz said... []

best kan ade org yang mesra macam tu, kat sini pun cimb staff dia ok, except bank2 yang lain..muka masam je wat kerja..kdg2 menyampah nak pergi bank :)

diana said... []

biasanya yang kerja sektor kerajaan je yang selalu buat muka tolak rezeki nih..
ekekek...

Remy hazza said... []

mungkin akak tu tgh gembira kut...... selalu nya petugas kaunter susah nak mesra sangat......
muka ketat ! he3

Dezee said... []

People that doing something that they love will never have to work again for their life..pendek kata sentiasa senyum je sampai ke dinihari.dezee yang kata.

.::: Princess MOMOY :::. said... []

patutnya sesiapa yang jaga kat kaunter tu kena ikut cara kakak tu kerja. ikhlas
kalau x rasa nak mesra pelanggan , cari la keje lain kan

tak rugi apa, kalau sikap mesra, lagi mudahkan urusan rasanya

Kotak Mancis said... []

bukan payah pon... just smile... tu pon susah kan...

AkmaDanira said... []

sama lahh dgn akma kalau nak scan ibu jari mesti akan lebih dari 3x. Sebabnya tangan basah :(
Tension jugakkkkk. Tp terpaksa terima . huhu

Hans said... []

setuju2
bila diorang senyum dan mesra
kita pun jadi selesa
:-)

Fian Syauqi said... []

memang begitulah seharusnya bekerja yg berhubungan dengan public,,harus ramah dan murah senyum :)

rAIHan said... []

best klu dpt staff yg mcm anis jumpe tuh..tp kdg2 ade gak yg garang tak tentu pasal..