Aug 9, 2012

KITA HANYA MERANCANG :')

ASSALAMUALAIKUM :)

hai semua. erk. alhamdulillah kenyang. haha. tadi anis tengah godek-godek hard disk. tengok balik gambar-gambar time duk matrik kuala pilah. memang banyak pun sebab budak practikum anis gila kamera. * eh, tapi rasanya banyak muka anis dari orang lain. sape lah yang gila kamera sebenarnya nie? konpius ^,^ haha. jom layan gambar nie jap. 

macam budak-budak tengah bertanding mewarna kan? haha :)

yeay. kami suka mewarna guna crayon :D

kononnya nie rumah cendawan. rumah orang asli :)

kononnya hutan laa nie :)
semua nie adalah prop yang kita orang buat untuk drama dalam kelas KD atau kemahiran dinamika. kalau korang tak taw, kelas nie macam kelas adab dan tatasusila cam tuu. tema drama nie komunikasi. so, kita orang buat drama pasal orang asli dan kesusahan nak berkomunikasi dengan mereka. 

semangat jer kita orang buat malam tuu, sampai pukul 11 malam kot baru siap. so, ada laa yang tolong pegang prop nie. *kertas mahjung jer padahal. dan esoknya, kelas KD tuu kul 3 petang. group kita orang first group kena present. tetibe jer, orang yang tolong pegang prop nie cakap dia tertinggal kat bilik. tertinggal kat bilik yaa semua :') sedangkan babak pertama tengah dilakonkan. mahu tak mahu, kami teruskan jer. 

so kawan-kawan sekalian, pengajaran yang penting ialah, sejauh mana kita merancang, sehebat mana pun rancangan itu, sekiranya ALLAH tak izinkan, pasti perkara itu tak akan terjadi. sesungguhnya ALLAH maha mengetahui  :)
DAH HABIS BACA? jomm komen :) Byeee

14 725 budak kiut buat kecoh:

Rara Nasiha said... []

lamanya tak main kaler-kaler :)

eyjalukman said... []

tp bnda ni laa jd pengalaman manis kn :) sygnye bole trtinggal prop2 tu. huhu

aNiss :):) said... []

@Rara Nasiha haha. jom laa kita main kaler-kaler nie :DD

aNiss :):) said... []

@eyjalukman yup. rindunya time nie :') tapi nak buat macam mane, xde rezeki sebab tuu tertinggal :DD

Cendol said... []

wahh pandai mngaler(haha betol ke ni)
lame dah tak pegang kale warna.

aNiss :):) said... []

@Cendol haha. anis guna crayon nie. klasik kan?? :DD

fatin aziz said... []

dah lama dah tinggal aktiviti mewarna ni..hehe..:)

aNiss :):) said... []

@fatin aziz haha. tapi best laa kaler-kaler nie :DD

Fian Syauqi said... []

teringat masa kecil :)

aNiss :):) said... []

@Fian Syauqi haha. kan?? :DD masa sekarang pun boleh lagi nak main warna2 nie :)

piko ija said... []

hehe..anis gila kamera x

aNiss :):) said... []

@piko ija err, sebenarnya tak. tapi tak taw kenape ada jer muke anis dalam byk2 gambar :DD haha.

Aku Mad said... []

betul 3x, kita hanya merancang Allah yg menentukan..

aNiss :):) said... []

@Aku Mad kan? mungkin ada hikmahNYA :')