Jun 1, 2013

SESUAI UNTUK DIA, SESUAI KE UNTUK KITE ??

ASSALAMUALAIKUM ;)

haa kali aku nak citer pasal "benda" yang perempuan sangat suka termasuk lah aku nie. sekarang nie kat facebook dah banyak jual produk kecantikan. tak kisah lah pencuci muka, krim, vitamin C, supplement untuk cantik, ubat kurus,  collagen dan segalanya yang berkaitan. sekarang nie pelbagai jenama yang ade. nak-nak produk yang memutihkan kulit, hilangkan jerawat, kurangkan kedutan. dah semestinya banyak juga testimoni yang kononnyaa kelihatan super duper cantik selepas pakai produk tersebut.

 tahukah anda apa yang sesuai untuk orang lain, tak semestinya sesuai dan menjadi untuk kite??? dan aku sendiri memang dari dulu sampai sekarang memang mudah terpengaruh dengan testimoni segala nie. bile aku nampak orang tu cantik sebab pakai produk A, aku beli produk A. bile tak jadi, aku try produk B bile nampak kulit orang lain licin putih berseri. sampai lahh semua produk aku pernah gune.  lepas tuu, memang memberi kesan untuk kulit aku. kesan dia bertambah mak aihh jerawat dekat pipi aku. pipi aku merah bukan sebab blushing ke apee, tapi merah dengan jerawat plus parut sekali. huwaaaaaaaaaaa T.T

banyak sangat dah produk aku try, kadang-kadang ade jer aku nampak kawan aku cantik jew kulit muka dia bile pakai produk yang aku pernah gune. so aku takleh claim laa kate produk tuu tak menjadi. produk tuu just tak sesuai dengan aku. TAK SESUAI!! so nasihat aku, jangan laa duk tengok orang tuu cantik, terus tukar produk pastu nak marah-marah muka kau tak jadi macam dia. yelahh, sedangkan kembar pun jenis kulit berbeza tau. nie kan kau dengan si cantik testimoni. jauhhh beb beza dia. hahaha.

Nak kulit cenggini bolehh?? :DD
p/s : pandai-pandailah korang cari produk yang sesuai untuk korang. aku ade cuba satu produk nie. baru pakai. kalau hilang jerawat aku. aku share produk tu kat korang. tapi macam mustahil jew jerawat nak berpisah dengan aku. wuuuuuuuuu~~

p/s : ehh satu lagi, ingat yaa ape yang sesuai untuk orang lain tak semestinya sesuai untuk kite. adiosss :D


DAH HABIS BACA? jomm komen :) Byeee

9 725 budak kiut buat kecoh:

Herma Julianny said... []

semoga berkesan ye.. :)
liya sekarang ni tengah mencuba produk d'herbs tu..
tp belum genap sebulan lagi la..

adibahfaizah said... []

slmat berjaya :D tk sbr nk taw produk ap. hehe

Hanif Idrus said... []

Usaha tanda kejyaan ..suatu hari pasti jumpa produk yang sesuai

boni kacak said... []

setuju tu.. memang kita kena cari produk yang benar-benar sesuai dengan kulit kita. kalau tak, tak ke mana pun.. :)

.::: Princess MOMOY :::. said... []

hehe. sama la ngan momoy. senang sangat terpengaruh. btw, kalau berjaya nnt share testi k dear. gud luck

.::: Princess MOMOY :::. said... []

betul tu dear, momoy pun mcm dear juga cepat terpengaruh. hihi
org pakai momoy pun nak juga


nak jemput dear jenguk blogshop baru momoy
jual produk lulur yg disupply di spa-spa
http://www.d-homespa.blogspot.com