Jul 21, 2012

KOLEJ MATRIKULASI

ASSALAMUALAIKUM :)


hai semuaa.dah masuk ramadhan dah kita. moge kita semua dirahmatiNYA dan sentiasa menjadi hamba ALLAH yang beriman. aminn :) pasti semua blogger pun duk sebut update pasal puasa. HAHA. aniss kali nie nak cerita pasal matrik. atau kolej matrikulasi. *tetibe nak update. rindu matrik.

semua kalau dengar pasal matrik. mesti akan cakap

si A : ehh. matrik susah. jangan laa masuk.
si B : kalau nak masuk matrik. kau kena belajar betul2. syllabus banyak. bukan senang nak catch up.
si C : matrik nie. tak lepas, kena lelong dapat kos cincai. tak pun repeat.
si D : berdasarkan pengalaman aku laa. matrik nie susah, sebab setahun jew. semua nak cepat.
yess dulu aniss memang tak nak masuk matrik. sebab adanya manusia si A, B, C, dan D nie. HAHA. masuk matrik pun sebab ayah yang suruh. bagi aniss matrik nie dapat cepatkan buat degree dan takde laa susah nak mati. *tapi result teruk jugak aniss nie.

err maksudnya, jangan tengok sorang yang tak berjaya terus kite cakap matrik nie susah. depends kat orang laa. kawan aniss, faezah. takpe kan mention sebab contoh terbaik. HAHA. dia dengan result lebih kurang dari aniss mase SPM., tapi alhamdulillah time matrik dia bolehh dapat pointer yang sangat sangat excellent :)

dan ade jugak yang straight A masuk matrik, tapi result diorang tak laa sehebat mane. bagi aniss matrik jugak boleh membaiki result SPM kita. so, buanglaa pandangan negatif korang tentang matrik. hidup kat matrik sangat gempak dan banyak mengajar pasal persahabatan :)

dimana pun korang sekarang, matrik ke, ipta, ipts atau dah kerja. ingat ALLAH tak bagi apa yang kita nak, tapi ALLAH bagi apa yang kita perlukan. insyaALLAH, ada mase nanti aniss update lagi.

DAH HABIS BACA? jomm komen :) Byeee

12 725 budak kiut buat kecoh:

aizamia3 said... []

lama tak singgah sini.. dah habis SPM rupanya.. ;)
moga berjaya dalam bidang yang diceburi ye.. ;)

aNiss :):) said... []

@aizamia3 dah lamee abes SPM laa kak. baru habis matrik. tengah tunggu nak buat degree. insyaALLAH.

miEwa biEwA said... []

matrik mne eh dulu? tetiba je terjah blog awak hihi

Myzatul FarahinSatimin said... []

seyes agreed..! sume org ckp mcm tu pasal matrik.. tak cuba lom taw.. yg dieorg taw masuk stpm n amek diploma terus.. rugi masa..

yup i dlu pon spm biasa2 je..tp bile masuk matrik alhamdulillah pointer okey..n da selamat hbs degree pon..insyaAllah pointer 3.0 ke atas kompem dpt U n course yg kite mintak..gudluck..!

aNiss :):) said... []

@miEwa biEwA matrik kuala pilah. awak?

aNiss :):) said... []

@Myzatul FarahinSatimin betol! aniss pun dah habis matrik. insyaALLAH dambung degree kat UPM :DD

miEwa biEwA said... []

sy matrik pahang :))

.::: Princess MOMOY :::. said... []

gud luck pada semua dak2 matriks
dah lama tinggalkan alam study nih ^___^

aNiss :):) said... []

@.::: Princess MOMOY :::. thanks yaa :D bestkan alam study? mesti momoy rinduu :DD

Yumida said... []

sabar ye adik aniss..aqiff...
bgsnye didik diorg start dri kecik kannn...
done follow sini

Cendol said... []

oh anis kat matriks ye.best of luck anis. :)
you reap what u sow

aNiss :):) said... []

@Cendol dear, dah habis matrik pun :DD