May 7, 2011

SIAPA CAKAP LELAKI PEMALAS???

ASSALAMUALAIKUM :):)

sape cakap kaum adam nie pemalas?? cepat bagitaw aniss... hehehe... serius.. aniss baru terjumpa bukti yang mereka sangat rajin... tak percaya?? mehh aniss bagi bukti...

semalam, aniss ade buat entri pendek pasal aniss confused nak masuk asasi ataupun matrik.. memang korang yang terbaik memberi komen kat aniss...  thanks semua... tapi... aniss tertarik dengan 2 komen nie...
 



AYIE cakap....
Kalau tanya ayie, elok masuk asasi.. Banyak kelebihan.. kalau masuk asasi, dah konfim selangkah kat UiTM tuh.. Kalau fokus belaja, dah boleh masuk degree.. Jarang budak gagal asasi..Kalau masuk asasi, boleh mohon fast track.. Kalau budak lain habis 4 tahun, anis boleh habis 3 tahun.. Atau kalau lagi pintar tuh, 2 tahun dah boleh bungkus baju.. ^^Matrik pun ada kelebihannya.. Matrik dia akan dedahkan alam belaja, dia akan bagitau apa yang sesuai dengan anis.. Time ni le anis akan nampak apa yang anis suka.. Anis akan nampak apa yang boleh anis buat, kelebihan anis, kemampuan anis..tapi ada masalah.. ANis kene struggle.. Untuk satu tahun matrik, anis kene tahan sebab dia sangat pack.. Matrik sama macam asasi, takde sijil.. Apa yang membezakan asasi dan matrik ialah kedudukan dia.. Asasi dibawah U, Matrik dibawah kementerian.. Kalau anis amik Asasi uitm, insyaallah anis akan masuk buat degree kat uitm.. UiTM akan beri keutamaan kepada student dia sendiri, then baru dia pandang budak matrik atau diploma U lain.. Kalau amik matrik, peluang 50-50.. Kalau keputusan bagus, boleh la masuk U bagus, kalau tak, dia campak kemana mana dia suka.. ada yang lagi malang, tak dapat tawaran langsung.. Bila tak ada tawaran, dan dalam masa sama takde sijil, student tu sangat rugi sebab dia cuma boleh keje pakai SPM dia..Bukan nak kata apa, tapi ayie rasa asasi lebih menjamin.. Matrik tak.. Walaubagaimanapun, tu bergantung kepada minat.. Kawan boleh dicari.. Jangan belaja kerana kawan.. Tak kemana kita nanti.. *ayie dulu dapat matrik melaka, tapi tak pergi.. ayie pegi diploma uitm je.. sebab ayie takut tak lepas matrik.. rugi nanti takde sijil.. diploma pun belaja dia relak sikit.. tak rushing.. p/s Ayie bukan nak pengaruh keputusan anis,tapi ayie cuma kasi pendapat.. so, buat keputusan terbaik yep.. 2-2 pun bagus sebenarnya..
IHSAN cakap....
i got offer to matrix malacca, tp x gi pun. sbb rse x bule bwk, almaklum lah malas study kan. mcm member rmi yg masuk matrix sbb kunun matrix ni cam gah lah kan, kne lelong dpt kos pape ntah sbb score point rendah. tp ihsan yg pilih untuk masuk MAKTAB JE PUN dah 1st year degree skang and xde masalah langsung dlm study. uitm not bad lah. kwn2 rmi je yg amek asasi uitm/ dip uitm lulus dgn jayanya. tapi kannn, matrix okay jugak for those yg bebetul study. nak tebus SPM lah kununnye kan. ade sorg member result SPM x sberape, tp bile kt matrix die pulun abes, dpt result bagus. skang die smbg degree kt UM. its up to you anis. both hve pros & cons. solat istikharah mohon sungguh2 dkt tuhan :)
pisssst : korang nak taw tak... aniss cakap lelaki nie rajin sebab diaorang nie bagi komen lebih panjang dari entry aniss.. hehehe =) thanks ayie n ihsan...
DAH HABIS BACA? jomm komen :) Byeee

4 725 budak kiut buat kecoh:

adib syazwan said... []

ikut atas orang jugak...ade yang rajin...n ade yang malas..=)

eddy said... []

WOoooooooooooooooo
Ur Blog Got Malware!!!!!!!
(When Open Using Google Chrome)

ferra said... []

ok terasa =___=. next tyme i pon mahu bg komen lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii pjg lah hehe

Ayie said... []

rajin sebab kasi komen panjang..? hahahahahaa.. *cis, terkena lagi.. ^^